Armeka AB - Box 32053 - 126 11 Stockholm
Nyhetsbrev 39   April
2009
Electronic Enviroment i Älvsjö - en betraktelse
Vi var där, var du? En mycket trevlig och välarrangerad föreställning. Av naturliga skäl rörde vi oss mest bland ESD-föreläsningarna men vi tog även del av tex paneldebatten den andra dagen efter lunch. Naturligtvis ligger mycket på EMC-sidan och det verkar vara svårt för oss som sysslar med ESD-skydd att frammana tillräckligt med intresse. Detta märktes tydligt på paneldebatten, även om det sades uttryckligen att det inte bara handlade om EMC så rörde sig tankebanorna dit i alla fall.
Inom ESD-området hölls en hel del intressanta föreläsningar, bland annat av våra gäster från England och Tyskland. Det var lite synd att deltagarantalet var så litet men förhoppningsvis sprider sig informationen som ringarna på vattnet ändå.
Trots detta tyckte vi ändå att det var givande att delta med föreläsningar och vi får fundera lite hårdare hur vi ska få fler intresserade att dryfta ESD-frågor. För det finns mycket än att göra när det gäller ESD-skydd!
Med all säkerhet blir det ett liknande evenemang nästa år, planera in det i budgeten redan nu. Vi vill se massor med deltagare som vill diskutera och lära sig mer om ESD-skydd!
Har du synpunkter på ESD-föreläsningarna och hur de kan göras ännu intressantare, hör av dig till oss!

Skor till semestervikarierna?
Tänk på att även extraanställda behöver ESD-skor. De ger ett bra skydd för en låg penning och är mycket säkrare än sko-straps. Det är hög tid att beställa skorna redan nu så dom finns på plats när vikarierna dyker upp.
Titta in på vår webbshop och läs mer om våra förnämliga LajaPro-skor. Priser från 550:- ex moms.

Anmäl dig till ESD-Fördjupningen 12-13 maj!
Som ett säkert vårtecken håller vi i mitten av maj vår 2-dagars ESD-Fördjupningskurs. En kurs som blir allt mer nödvändig i och med fokus på problematiken med uppladdade kretskort och komponenter. Vi ger dig de allra senaste rönen om hur man bygger upp sitt ESD-skydd ur detta perspektiv.
Vi kommer även att ta upp de förändringar som den nya ESD-standarden innebär.
Anmäl dig snarast, du kan läsa mer om kursen i vår webbshop.

Höj din kvalitet med vårt ramavtal!
Med vårt Ramavtal i botten har du mycket bättre förutsättningar för att hålla ditt ESD-skydd på en lämplig nivå och därmed säkerställa kvaliteten på dina produkter. Vi har ramavtal med flera av de tyngre och krävande företagen, tex inom försvars- och rymdindustrin. Med tex våra Målmätningar är det lätt att höja och säkra kvaliteten, med Mätvagnen ser vi till att göra all den kontroll som du ännu inte tagit tag i :-)
Ramavtalet kostar 5000:- per år men de pengarna har du snabbt igen med de rabatter som ingår. Inför ett Ramavtal genomför vi alltid en ESD-översyn för att fastställa status och föreslå lämpliga åtgärder.
Använd sommaren till detta när arbetsbelastningen är mindre!

Organisera din arbetsplats!
Med denna nya produkt, Desktop Organizer, från Charleswater får du ordning på ditt arbetsbord. Samla dina småprylar på ett ställe så hittar du dom snabbt och lätt. Du sparar dessutom värdefull arbetstid!

Armeka söker medarbetare / samarbetspartners!
I bistra tider ska man satsa! Vi söker därför samarbetspartners / medarbetare för Göteborgsregionen och västra Skåne. Vi har kunder som behöver underhållas mer lokalt och inom dessa områden finns det potential att utöka verksamheten.

Kraven är viss kunskap och tidigare erfarenheter inom ESD. Det kan vara inom elektroniksegmentet men även erfarenheter inom EX är meriterande. Spetskunskapen inom ESD-området kan vi erbjuda dig, men än viktigare är ett öppet sinne och social färdighet mot kund. Att du har entreprenörsanda och är självgående är självklart! Vi ser gärna en aktör som är etablerad inom närliggande arbetsfält men som vill komplettera sin verksamhet med denna nischprodukt (varor och tjänster) under ett välrenommerat varumärke som Armeka´s.

Armeka är mansdominerat idag, men vi ser gärna ett ökat inslag av kvinnor i vårt nätverk.

Vill du veta mer, kontakta Peter Hahne på 08-645 10 75 eller mail peter@armeka.se.

(önskar du få vårt nyhetsbrev - eller avbeställa detta - sänd ett mail till Bjarne)