Armeka AB - Box 32053 - 126 11 Stockholm
Nyhetsbrev 43     December
2009

Utbildning i ESD – Konstruktörskurs i Halland!
Vi har utbildat personalen på Högskolan, nu är det dags att ta steget vidare och sprida kunskapen bland företagen i området.

Tankar på gemensamma projekt har diskuterats och nu på torsdag 10 december genomför Armeka alltså en ESD-utbildning för elektronikkonstruktörer på högskolan. Det har lockat sexton deltagare från lokala företag och organisationer. Utbildningen sker inom ramen för ett projekt under KK-stiftelsen under namnet ”minST - expertkompetens mikro/nano systemteknik” (www.minst.nu). Läs mer om kursen här.

Stella Erlandsson är samordnare från högskolan. ”Min roll i minST är projektledare för Högskolan i Halmstads del i projektet.
Vi ingår i Sydvästra regionen tillsammans med forskningsinstitutet Imego som är regionansvariga.”


Emil Nilsson: ”Från Högskolans sida är det här en bra möjlighet att knyta företagskontakter.”

Även vår försäljningschef Patrik Woss vill ha ett ord med i leken - ”ESD-skyddet måste vara med och fungera hela vägen. Här når vi en viktig grupp som ofta glöms bort. Ett bra ESD-skydd börjar hos konstruktören.”

Armeka är i högsta grad ett kunskapsföretag inom elektronikkvalitet och ESD-skydd. Vi utbildar såväl i egen regi eller, som i fallet Högskolan i Halmstad, tillsammans med företagskluster, utbildningsinstitutioner eller branschorganisationer. Vad kan vi göra för dig/er?

Elektronik i Norden – på hugget när det gäller ESD och produktkvalité
I första numret 2010 av Elektronik i Norden kommer en artikel om ESD-skydd, hur det ser ut i verkligheten och hur det fungerar när Armeka kontrollerar med vår mätvagn. EiN har dels besökt ett företag inom den militära sektorn där man av naturliga skäl har höga krav på sina produkter. Dels har man besök en komponentleverantör med likaledes höga krav eftersom man ju hanterar sina kunders ömtåliga elektronikkomponenter. Och som har EiN pratat med Helge Ericsson som är vår mätvagnsguru och mannen bakom konceptet.

De kunder som har anammat vår idé om regelbundna kontroller har samtliga höjt sin kvalitetsnivå rejält när det gäller ESD-skyddet. Även här en kommentar från vår försäljningschef Patrik – ”Jag reser runt mycket och besöker företag. Hos många har nivån på ESD-skyddet höjts väsentligt, bland annat med hjälp av Armeka. Men det är förvånansvärt många som inte bryr sig alls. Trist med tanke att produkterna ofta hamnar hos kunder med höga krav.”

På vår sajt kan du läsa mer om Mätvagnen och Målmätning som är ett kompletterande sätt att kontrollera sitt ESD-skydd.

Vad kan vi på Armeka göra för att förbättra Ditt ESD-skydd?

Produktnytt – Skön ståmatta i ESD-utförande!
För Armeka är både ESD-skydd och bra ergonomi viktigt. Det är glädjande att vi nu kan presentera svenska ståmattor i toppklass från Arbergo. Mattan finns både för ESD-golv och som kabelansluten, i två olika utföranden när det gäller ytskiktet och dessutom i flera tjocklekar. Det bästa till sist; Vi skräddarsyr mattan helt efter dina behov och storleksönskemål. Vill du ha den till enskilda arbetsplatser så kanske 1 x 2 meter bli bra med du kan lika gärna få för att täcka en hel monteringslina. Hör av dig till oss så skickar tar vi fram din lösning och ser till att du får prova den.

Kontakta oss om du har behov av en ny fräsch ståmatta!

Vårens ESD-utbildningar!
Och som vanligt vill vi påminna om våra kurser. Boka redan nu, våra kurser hittar du i vår webbshop.

Som avslutning, vi på Armeka önskar dig och dina kollegor en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänliga hälsningar
Bjarne Lilliendahl