Armeka AB - Box 32053 - 126 11 Stockholm
Nyhetsbrev 45     Mars
2010

Vårstädning
Vår innesäljare Niclas Hahne har drabbats av vårkänslor och städat lagret. Ladda hem vår realista och handla ESD-produkter till halva priset! Först vinner och reservation för slutförsäljning gäller.

Uppgraderad mätvagn
Efter ett antal års trogen tjänst är det nu dags för en uppfräschning av mätvagnen. Vår mättekniker Helge Eriksson har gjort en så stor renovering att vi nu talar om mätvagnen 2.0! Ny dator, nytt chassi och smidigare kablage gör att vi kan skrota en del otympligt, t.ex. bilbatteriet som drev hela rasket. Det innebär att Helge får plats med ännu fler reservdelar och gör oss ännu effektivare ute i din verksamhet. Låt oss mäta och verifiera ditt skydd så kan din personal ägna tiden åt att producera. Kontakta oss direkt så berättar vi vad mätvagnen kan göra för din verksamhet.

Nya produkter i shopen
Vår webshop tar allt mer över från vår papperskatalog. Det är bra av flera skäl. Att miljöpåverkan blir mindre är kanske det viktigaste i ett större perspektiv. Vi presenterar nyheter löpande och du hittar dessa längst ute till höger på sidan. Håll regelbunden koll på http://armeka.jetshop.se/ så missar du ingenting. Vi fyller hela tiden på och skulle du sakna något så hör du av dig till oss. Det tar ju en stund att få med allt. På väg in är nya kläder och en del arbetsplatsutrustning, bl.a. i form av nya bänkmattor som kommer att komplettera den välkända T2-mattan.

Koordinatorutbildning i Stockholm
Jag har skrivit det tidigare det är sant, men faktum är att vår utbildning för ESD-koordinatorer är en av branschens viktigaste. Koordinatorn, eller samordnaren, har den absolut viktigaste funktionen i ESD-skyddskedjan. Som länken mellan ledning och kvalitetssystem och produktion kräver uppgiften en motiverad och välutbildad person. Vi genomför nästa koordinatorkurs i Stockholm den 21/4. Se till att du eller din kollega får chansen att göra jobbet så bra som möjligt. Läs mer om utbildningen i webshopen eller ring oss på 08-645 10 75 så tar vi emot din anmälan eller svarar på dina frågor.

Konstruktörsutbildningar Jönköping och Västerås
Vilken respons vi fått på vår satsning på konstruktörer! Flera kurser är genomförda tillsammans med nya samarbetspartner och fler är på gång. Intresset från högskolor är inspirerande och ger oss hopp om en bra svensk ESD-framtid. Vi genomför följande ESD-konstruktörsutbildningar under våren. Den 6/5 tillsammans med Mälardalens högskola i Västerås och den 18/5 tillsammans med Högskolan i Jönköping. Medarrangör på högskoleutbildningarna är minST. Gör rätt frän början – skicka dina konstruktörer på vår utbildning.

Sanningar om ESD-skydd
I årets första nummer tog Elektronik i Norden upp ESD-problematiken. Bland annat påstod undertecknad att det finns elektronikhanterare som med vett och vilja skär ner på skyddet för att spara pengar. Vi har fått en del feedback, men inte alls i den form vi trodde. Inte någon har påstått att vi har fel och det är smått oroväckande. Artikelserien fortsätter och missa inte att läsa om hur andra har gjort för att lyckas med ESD-skyddet i kommande nummer av tidningen.

Armeka spar respengar åt kunderna
”Kan ni inte lägga ut era resor på hemsidan så vi kan samordna våra utbildningar”, frågade en våra kunder. Allt fler regioner samverkar på något sätt och vi har redan nu upplevt positiva effekter av samordning när vi så att säga, redan är på plats. Vill du utnyttja detta och sänka reskostnaderna så hör av dig vi så planerar vi tillsammans. I framtiden kommer du att kunna se vår reseplanering via vår webshop. Vi återkommer till detta i nästa nyhetsbrev.

ESD-översyn
Att ha ett mål är det viktigaste med ESD-skyddet. En nuvärdesanalys ger dagsläget och en möjlighet att styra arbetet mot målet. Låt oss under en halvdag se över och kommentera ditt företags ESD-skydd till ett oslagbart pris. Vi erbjuder denna genomgång av allt från organisation och utbildningsnivå ner till översiktlig kontroll av det fysiska skyddet för 6000:- (resor tillkommer). Passa på att få en handlingsplan och på köpet vårt ramavtal som ger ditt företag rabatt under ett år. Vi får chansen att visa vad vi kan och ni får ett protokoll med förslag på åtgärder samt 10% på utbildningar och tjänster samt 5% på alla skyddsprodukter.

Sjukhusen fortsätter att utbilda
En miljö där ESD-skyddet ställs på sin spets är hos sjukhusen. Det speciella regelverket runt behandlingar och patientsäkerhet skapar oerhört intressanta frågeställningar. Armeka utbildar allt fler landsting och senast i raden var Ryhov i Jönköping nu i veckan. ”Det är inte bara att jorda som vanligt i alla lägen, här gäller speciella regler, vi är t.ex. den enda verksamhet som får utsätta personer som massvis med strålning, så det gäller att tänka till”, är en av de utmanande kommentarer vi fått. Det är sådant som gör arbetet stimulerande.


Tack för att du läste vårt nyhetsbrev! Som vanligt vill jag att du hör av dig direkt till mig om du har synpunkter på vad jag skrivit, jag finns på patrik@armeka.se eller 0702-17 22 60 för din skull.

Patrik Woss